Diefstal of andere vorm van bedrijfsfraude

Diefstal of andere vorm van bedrijfsfraude

Er zijn ontelbaar veel voorbeelden van bedrijfsfraude te noemen. Diefstal van bedrijfseigendommen of informatie is een veelvoorkomende kwestie. Ook dit kan gebeuren in diverse vormen:

    • Medewerkers die zaken doen met niet bestaande leveranciers
    • Medewerkers die tegen betaling gevoelige bedrijfsinformatie doorspeelt naar de concurrent
    • Financiële fraude of phishing (CEO-fraude) uit naam van de CEO

Strongwood kan je adviseren in het opsporen van mogelijke lekken, ook op internationaal vlak, dankzij ons wereldwijde netwerk van professionals.

Heb je een vermoeden dat er fraude gepleegd wordt binnen jouw bedrijf? In welke vorm dan ook: Strongwood heeft ook op het gebied van bedrijfsrecherche alle relevante diensten in huis.

Welk risico loop je precies bij bedrijfsfraude?

Vaak worden incidenten angstvallig buiten de media gehouden, maar wordt er wel aan gedacht dat het probleem wel eens van bedrijfsbelang kan zijn of zelfs het landsbelang kan schaden?
 Bedrijfsinformatie kan al snel veel geld waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel geld de onderneming heeft besteed in de ontwikkeling van een nieuw product of een marketingcampagne. En hoe graag zou de concurrent hier vroegtijdig van op de hoogte willen zijn om daar misbruik van te maken?

Denk ook aan het uitbrengen van grote offertes. Zou diezelfde concurrent niet willen weten wat jij aanbiedt om vervolgens hetzelfde product of dezelfde dienst goedkoper aan te bieden? 
Het doorspelen van dergelijke informatie wordt ook beschouwd als diefstal en bedrijfsfraude.

Vergis je niet: fraude binnen een bedrijf komt vaker voor dan je denkt. Loop eens een rondje over de afdeling waar gevoelige informatie verwerkt wordt. Wat zie je dan? Vaak blijft informatie achter op het bureau, in de prullenbak, of op openstaande computers.

Slachtoffer van fraude binnen een bedrijf en hulp nodig?

Op dit gebied zijn we de echte specialist. Mede omdat we al sinds 1997 heel veel zaken op het gebied van bedrijfsfraude succesvol hebben afgerond.
Ook kunnen we jouw bedrijf helpen door o.a. te kijken of het bedrijf veilig genoeg is, denk bijvoorbeeld aan red teaming, of bijstaan bij een acuut probleem.

Een advocaat nodig? Geen probleem! We hebben een groot aantal advocatenkantoren in ons netwerk die kunnen helpen en bekend zijn met ons, onze werkwijze en onze proces-verbalen.

Het team van Strongwood is altijd paraat. Neem vrijblijvend contact op, leg het probleem voor zodat spoedig een gedegen advies of plan van aanpak gemaakt kan worden.

Heb je hulp of advies nodig?

Bel ons gerust op 020-3690030
Stuur een WhatsApp
1
Hulp nodig? WhatsApp ons!
Hallo, Wij zijn beschikbaar om met u te chatten via WhatsApp. U kunt eenvoudig op onderstaande button klikken om een chat met ons te starten.