Diefstal of andere vorm van bedrijfsfraude

Diefstal of andere vorm van bedrijfsfraude

Er zijn ontelbaar veel voorbeelden van bedrijfsfraude te noemen. Diefstal van bedrijfseigendommen of informatie is een veelvoorkomende kwestie. Ook dit kan gebeuren in diverse vormen:

    • Medewerkers die zaken doen met niet bestaande leveranciers
    • Medewerkers die tegen betaling gevoelige bedrijfsinformatie doorspeelt naar de concurrent
    • Financiële fraude of phishing (CEO-fraude) uit naam van de CEO

Strongwood kan je adviseren in het opsporen van mogelijke lekken, ook op internationaal vlak, dankzij ons wereldwijde netwerk van professionals.

Heb je een vermoeden dat er fraude gepleegd wordt binnen jouw bedrijf? In welke vorm dan ook: Strongwood heeft ook op het gebied van bedrijfsrecherche alle relevante diensten in huis. Denk bijvoorbeeld aan ziekteverzuim fraude, concurrentiebeding onderzoek, namaak bestrijding of het bestrijden van woonfraude. Ook kunt u hiervan aangifte doen bij de politie of bij een speciaal meldpunt. U kunt bijvoorbeeld belastingfraude melden bij de Belastingdienst of internetfraude melden bij de politie. een handig overzicht hiervan is te vinden op het ondernemersplein.

Welk risico loop je precies bij bedrijfsfraude?

Vaak worden incidenten angstvallig buiten de media gehouden, maar wordt er wel aan gedacht dat het probleem wel eens van bedrijfsbelang kan zijn of zelfs het landsbelang kan schaden?
 Bedrijfsinformatie kan al snel veel geld waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel geld de onderneming heeft besteed in de ontwikkeling van een nieuw product of een marketingcampagne. En hoe graag zou de concurrent hier vroegtijdig van op de hoogte willen zijn om daar misbruik van te maken?

Denk ook aan het uitbrengen van grote offertes. Zou diezelfde concurrent niet willen weten wat jij aanbiedt om vervolgens hetzelfde product of dezelfde dienst goedkoper aan te bieden? 
Het doorspelen van dergelijke informatie wordt ook beschouwd als diefstal en bedrijfsfraude.

Vergis je niet: fraude binnen een bedrijf komt vaker voor dan je denkt. Loop eens een rondje over de afdeling waar gevoelige informatie verwerkt wordt. Wat zie je dan? Vaak blijft informatie achter op het bureau, in de prullenbak, of op openstaande computers.

Slachtoffer van fraude binnen een bedrijf en hulp nodig?

Op dit gebied zijn we de echte specialist. Mede omdat we al sinds 1997 heel veel zaken op het gebied van bedrijfsfraude succesvol hebben afgerond.
Ook kunnen we jouw bedrijf helpen door o.a. te kijken of het bedrijf veilig genoeg is, denk bijvoorbeeld aan red teaming, of bijstaan bij een acuut probleem.

Een advocaat nodig? Geen probleem! We hebben een groot aantal advocatenkantoren in ons netwerk die kunnen helpen en bekend zijn met ons, onze werkwijze en onze proces-verbalen.

Het team van Strongwood is altijd paraat. Neem vrijblijvend contact op, leg het probleem voor zodat spoedig een gedegen advies of plan van aanpak gemaakt kan worden.

Bedrijfsfraude preventief voorkomen

Natuurlijk is het bij ons ook mogelijk om u te helpen dergelijke bedrijfsfraude preventief te voorkomen zodat financiële verliezen, ellende of imagoschade verder wordt voorkomen. We richten ons op de specifieke frauderisico’s binnen uw onderneming. Pragmatisch onderzoeken wij de risico’s en geven u een helder advies om te zorgen dat alle maatregelen worden geïmplementeerd en kijken we achteraf of alles ook daadwerkelijk goed is doorgevoerd. Hierdoor kunt u met eenvoudige maatregelen de risico’s beperken tot een minimum.

Het zal u ook niet verbazen dat we tijdens een dergelijke onderzoek veelal zelfs al bestaande problemen op het gebied van fraude detecteren en u vervolgens kunnen bijstaan om deze direct en kundig op te lossen.

Heb je hulp of advies nodig?

Chat online of bel ons gerust op 085-8883311

Waarom kiezen voor Strongwood Privédetective?

Strongwood sinds 1997

Officiele vergunning onder POB809

Gescreend door de Nationale Politie

Specialisten in onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk bewijs voor in rechtbank

24 uur per dag bereikbaar

Wereldwijd inzetbaar

Bekend van Televisie

Een kort advies bij ontslag van een frauderende werknemer

Als laatste nog even iets om over na te denken. Bedrijfsfraude handelingen kan een reden zijn voor ontslag op staande voet. De ontslagen werknemer heeft op dat moment geen recht op loon en krijgt geen WW-uitkering. Een werknemer die het niet eens is met het ontslag, kan namelijk terugkeer eisen en daarmee aanspraak op werk en loon maken, los van nog bijvoorbeeld een schadeloosstelling, transitie vergoeding en een billijke vergoeding vorderen in een procedure.

De belangen en financiële gevolgen bij een dergelijk ontslag zijn voor uw onderneming enorm groot. De frauderende medewerker heeft namelijk niets meer te verliezen en gaat dan ook vaak een procedure aanhangig maken. Het is dan ook van groot belang om een goed fundament te hebben voor het ontslag. Dat kan alleen door voor het ontslag de gedragingen grondig te onderzoeken om daarmee niet alleen de feiten vast te stellen, maar ook de bewijzen vast te leggen. Ga dit nooit zelf proberen te doen maar schakel een specialist in die weet hoe dit exact werkt.