Jezelf beschermen tegen cybercrime

Bij ons kunt u terecht voor effectieve bescherming tegen cybercrime

In deze moderne digitale wereld willen individuen en bedrijven natuurlijk graag meegaan. Echter zijn niet alle gevaren en gevolgen van cybercrime bij iedereen bekend. Als u onvoorbereid te werk gaat, kunt u of uw bedrijf slachtoffer worden van cybercriminaliteit.

Wij staan altijd klaar om onze klanten te helpen bij hun digitale activiteiten. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u zichzelf effectief beschermen tegen cybercrime.

Beschermen tegen cybercrime maatregelen: Lees ze goed door en pas ze altijd toe.

De volgende preventieve maatregelen helpen u proactief te beschermen tegen cybercrime:

Klik nooit op links in e-mails die u ontvangt
Als u denkt dat de e-mail legitiem is, ga dan naar de website en meld u rechtstreeks aan. Alle meldingen of serviceaanbiedingen die in de e-mail werden genoemd, zijn beschikbaar via een normale aanmelding op de website, op voorwaarde dat de e-mail geldig is.

Open nooit een bijlage die u hebt ontvangen
Winkeliers en andere bedrijven sturen meestal geen e-mails met bijlagen. Als u twijfelt, neem dan direct contact op met de aanbieder en vraag of de e-mail met de bijlage door hen is verzonden.

Geef geen persoonlijke informatie
Geef geen persoonlijke informatie over de telefoon of per e-mail, tenzij u er zeker van bent dat het contact veilig is. Social engineering is een proces waarbij mensen worden misleid tot het verstrekken van persoonlijke informatie aan schijnbaar vertrouwde personen die kwaadwillend blijken te zijn.

Als iemand u telefonisch contacteert en beweert bijvoorbeeld een winkelier of incassobureau te zijn, geef dan geen persoonlijke gegevens op. Vraag om hun naam en nummer en neem zelf contact op met de betreffende partij. Het feit dat iemand enige informatie over u heeft, betekent nog niet dat hij of zij daadwerkelijk van de betreffende partij is. Better safe than sorry!

Stel veilige wachtwoorden in en deel ze met niemand
Vermijd het gebruik van veelvoorkomende woorden, zinnen of persoonlijke informatie in uw wachtwoorden en wijzig ze regelmatig. Als een wachtwoord voor u gemakkelijk te onthouden is, is het voor een crimineel gemakkelijk te achterhalen.

Houd uw besturingssysteem, browser, antivirus- en andere kritieke software up-to-date
Beveiligingsupdates en patches zijn vaak gratis verkrijgbaar bij grote bedrijven.

Controleer de echtheid van verzoeken van bedrijven of individuen
Neem rechtstreeks contact op met hen om de echtheid van hun verzoek te verifiëren. Als u per e-mail wordt gevraagd om persoonlijke informatie te verstrekken, kunt u zelfstandig rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf om het verzoek te verifiëren. Nogmaals, het feit dat iemand enige informatie over u heeft, betekent niet dat hij of zij daadwerkelijk van het bedrijf zijn.

Slachtoffer van cybercrime?

Als jouw bedrijf het slachtoffer wordt van cybercrime, kan dit ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot financiële schade, reputatieschade en zelfs het verlies van klanten en zakenpartners. Daarom is het belangrijk om proactief te werk te gaan en preventieve maatregelen te nemen.

Onze experts zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van cybersecurity. Wij bieden onze klanten de beste oplossingen om hun digitale veiligheid te waarborgen. Of het nu gaat om het beveiligen van bedrijfsgegevens, het trainen van medewerkers op het gebied van cybersecurity, of het opstellen van een beveiligingsplan op maat, wij zijn er om jou te helpen.

Heb je hulp nodig voor beschermen tegen cybercrime? Neem vandaag nog contact met ons op.