Bedrijfsrecherche met kwaliteit

Zaken waarbij onze Bedrijfsrecherche kan helpen

BedrijfsrechercheJe bent ondernemer. Hebt hart voor de zaak. Werkt je een slag in de rondte en toch lijkt er iets niet helemaal te gaan zoals het hoort. Denk aan diefstal, het doorspelen van gevoelige bedrijfsinformatie, misbruik van bedrijfseigendommen of het overtreden van concurrentiebedingen. Er zijn oneindig veel voorbeelden van fraude binnen een bedrijf te noemen, maar één ding is zeker: de afdeling bedrijfsrecherche van Strongwood kan je hierin bijstaan.

Als bedrijfsrecherche geven we voornamelijk adviseren en verzamelen broodnodig bewijsmateriaal. Met onze jarenlange ervaring, ruime vakkennis, uitgebreide netwerk en specialistische partners, bieden wij zeer snel een antwoord, oplossing, advies of een inzichtelijk plan van aanpak.

Zit je met een probleem waarvoor je geen oplossing ziet? Kan je er zelf de vinger niet op leggen? Heb je al eens aan bedrijfsrecherche gedacht? Door onze professionele en discrete werkwijze kunnen wij belangrijke gegevens achterhalen en bewijsmateriaal verzamelen. Dit scheelt in veel gevallen tijd, geld en niet te vergeten heel veel zorgen

Uiteraard leveren we ook diensten voor particulieren, deze vind je hier terug.

Hoe werken wij bij dit soort onderzoeken?

In een intakegesprek worden de door het bedrijf ontvangen signalen besproken. Er wordt gekeken naar het gerechtvaardigd belang om een onderzoek uit te voeren, wij dienen namelijk, in het belang van onafhankelijke waarheidsbevinding, altijd een proportioneel onderzoek uit te voeren.

Als we alle informatie hebben ontvangen maken wij een vrijblijvende opdrachtbevestiging met strategisch plan voor je op. Uiteraard worden de wettelijk toegestane middelen besproken. Wij kunnen gericht digitaal onderzoek doen, financiële- en administratieve zaken doornemen, getuigen en betrokkenen interviewen, discrete camera’s installeren, observeren enz.

In bijna alle gevallen sluiten wij het onderzoek af met een gesprek met de betrokkene in het kader van hoor en wederhoor, en maken hiervan uiteraard een proces-verbaal. Deze kan gebruikt worden in een arbeidsrechtelijke of civielrechtelijke procedure, of als onderdeel van de aangifte bij de politie.

Wij werken niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld. We hebben al veel buitenlandse onderzoeken mogen uitvoeren. Bekijk de mogelijkheden voor internationale onderzoeken.

Met welk soort onderzoek kunnen we helpen?

Of het nu gaat om werkzaamheden als het observeren van een persoon, object of adres, informatie vergaren, een mobiele telefoon peilen, een auto digitaal volgen, het opsporen van goederen of personen of het doen van doortastend onderzoek in een gevoelige kwestie. Strongwood bedrijfsrecherche kan je hierin volledig bijstaan.

Wanneer wordt er van bedrijfsonderzoek gebruik gemaakt

Bedrijfsonderzoeken worden normaal gesproken om de volgende redenen uitgevoerd:

  1. Om compliant te blijven
    Bedrijven hebben vaak beleidsregels die een onderzoek verplicht maken nadat er een incident heeft plaatsgevonden. Dit kan een melding zijn geweest in een klokkenluiders-regeling, een incident van geweld op de werkplek of een bepaalde beschuldiging aan een medewerker.
  2. Wangedrag aan het licht brengen
    Veel zaken worden gestart op basis van een vermoeden van wangedrag of fraude. Veel voorkomende misdrijven hierin zijn onder meer verduistering, concurrentiebeding fraude, verduistering van spullen, gegevensdiefstal, spionage, technische oplichting en sabotage.
  3. Om de oorzaak van incident(en) vast te stellen
    Ongelukken kunnen gebeuren, ongeacht of er sprake is van fraude. Een onderzoek kan bepalen wie of wat een probleem veroorzaakt en waarom. Redenen voor onderzoek kan zijn om vast te stellen, of medewerkers drugs of drank hebben gebruikt, de juiste procedure ontbroken, bepaalde organisatorische beleid en toezicht op afdelingen niet werd nageleefd.

Staat het onderwerp van je gewenste onderzoek er niet tussen?
Vraag het onze specialisten. We kunnen vast helpen.