Digitaal forensisch onderzoek

Digitaal forensisch onderzoek

Sta je er wel eens bij stil dat je hele bedrijfsadministratie op een USB-stick past of bijvoorbeeld met één druk op de knop opgeslagen staat ergens in de cloud? Hiermee loop je een groot risico om slachtoffer te worden van bedrijfsspionage of bedrijfsfraude.
Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Het via internet versturen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie naar privé-accounts of naar derden
  • Onbevoegden die bepaalde bedrijfsgevoelige bestanden bekijken
  • Het onrechtmatig overboeken van geld
  • Het plegen van tijdfraude door het bezoeken van allerlei niet werkgerelateerde websites tijdens kantooruren
  • Het anoniem versturen van bedreigende e-mails

Wanneer je cyberbeveiliging niet waterdicht is, kan ook jouw onderneming hier slachtoffer van worden. Strongwood is gespecialiseerd in het doen van digitaal forensisch onderzoek, ook op bedrijfsniveau.

Digitaal forensisch onderzoek op mijn bedrijf?

Een frauderende medewerker die gebruik maakt van een bedrijfscomputer laat te allen tijde sporen achter. Strongwood beschikt over specialisten op het gebied van digitaal forensisch onderzoek met jarenlange ervaring, onder andere bij diverse overheidsdiensten.

Met behulp van specialistische apparatuur zijn we in staat om naast computers en netwerken ook vrijwel alle typen mobiele telefoons, tablets en gps-systemen uit te lezen. Zo worden achtergelaten sporen opgezocht en geanalyseerd.

Door digitaal forensisch onderzoek te combineren met tactisch onderzoek, kom je er achter welke vorm van fraude is gepleegd, hoe dit is gedaan en vooral ook: door wie! Verder wordt onderzocht hoe in de toekomst voorkomen kan worden dat het bedrijf opnieuw slachtoffer wordt van dergelijke fraude.

Onze specialisten leggen tijdens het onderzoek alle feiten op tafel en adviseren daarnaast over de vervolgstappen die je zou kunnen of zou moeten nemen.

Wat wordt er gedaan tijdens een digitaal onderzoek?

Tijdens een digitaal forensisch onderzoek doorzoeken onze specialisten de vaak complexe digitale omgeving van de organisatie. Daarbij wordt relevante data van alle mogelijke gegevensdragers zoals harde schijven en back-up tapes maar ook informatie die als stromende data over netwerken wordt getransporteerd, veiliggesteld.

Vervolgens maakt onze specialist deze gegevens inzichtelijk, wordt een uitgebreide analyse uitgevoerd en alle data geïnterpreteerd. Daarna zal de betrokkene op professionele wijze geconfronteerd worden met de bevindingen. Uiteraard gebeurt dit niet zonder overleg met de opdrachtgever.
Wanneer het onderzoek volledig is afgerond, ontvang je een helder rapport met daarin alle bevindingen. Deze rapportage is bruikbaar in een eventuele juridische procedure daar het onderzoek op forensisch verantwoorde wijze is uitgevoerd. De rechter kan het verkregen bewijsmateriaal toetsen en meenemen in de uitspraak.

Kan jouw bedrijf hulp gebruiken?

Onze specialisten op het gebied van digitaal onderzoek staan 24/7 voor je klaar. Je kan te allen tijde contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Denk je dat jouw bedrijf een digitaal forensisch onderzoek kan gebruiken, dan zullen wij snel een gedegen plan van aanpak maken zodat er spoedig een discreet onderzoek gestart kan worden.

Heb je hulp of advies nodig?

Chat online of bel ons gerust op 085-8883311

Waarom kiezen voor Strongwood Privédetective?

Strongwood sinds 1997

Officiele vergunning onder POB809

Gescreend door de Nationale Politie

Specialisten in onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk bewijs voor in rechtbank

24 uur per dag bereikbaar

Wereldwijd inzetbaar

Bekend van Televisie