5 tips bij verdenking van bedrijfsfraude

5-tips-verdenking-bedrijfsfraude

5 tips bij verdenking van bedrijfsfraude

Wanneer is iets nu fraude?

Diefstal, bedrog of corruptie, veel ondernemers hebben er helaas al mee te maken gehad. Natuurlijk hoor je achteraf dat je het een en ander had kunnen voorkomen. Aan dit soort praatjes heb je dan natuurlijk niets meer aan, het is al gebeurd.

Een aantal van dit soort soort type van fraude zijn;

Uiteraard kan het gebeuren dat een van de bovenstaande problemen zich binnen de onderneming voordoen. Hou er wel ernstig rekening mee dat naast vermoedens en verdenkingen je toch echt bewijzen en feiten nodig hebt. Controle van je personeel is wettelijk natuurlijk mogelijk maar je loopt wel op een dun privacy koortje.

Daarom ook onze 5 tips bij verdenking van bedrijfsfraude.

Tip 1. Controleer je organisatie.

Zorg dat onderliggende contracten, huisregels of andere documenten duidelijk zijn over fraude, misbruik van computers, concurrentiebedingen en ziekteverzuim reglementen. Voor periodieke controles uit en zorg dat deze ook vast worden gelegd.

Tip 2. Stel scenario’s op.

Ga met een specialist scenario’s vastleggen waarin bepaalde zaken voorkomen. Op deze wijze heeft de onderneming alvast een draaiboek voor als er wat gebeurd.

Tip 3. Bespreek signalen tijdens vergaderingen.

Door signalen van fraude in een vergadering te benoemen voorkom je wellicht wangedrag spontaan of zorg je ervoor dat medewerkers die er over nadenken dat ze zich realiseren dat het op de agenda van de onderneming staat om het te controleren.

Tip 4. Zorg voor gedegen bewijs.

Is er evengoed wat ernstigs aan de hand? Ga dan niet op zoek naar bewijzen, controles uitvoeren, audits aankondigen of zelf observaties doen. Schakel de hulp in van specialisten zoals een recherchebureau als ons of de politie. Bewijs moet namelijk onafhankelijk zijn vastgesteld.

Tip 5. Controleer de mogelijkheden voor ontslag.

Zorg dat er contact is met een arbeidsadvocaat die verstand heeft van dergelijke ontslagprocedures. Het is altijd beter om voorbereid te zijn op een ontslagprocedure. Je kan een medewerker namelijk niet zomaar beschuldigen van fraude en ontslaan.

De website van het CVV heeft een heldere brochure samengesteld over het onderwerp interne criminaliteit, lees deze gerust ook.

 

Deel deze post