10 signalen om te bepalen of je telefoon spyware bevat

We geven graag 10 signalen om te bepalen of je telefoon spyware bevat. Spyware op je telefoon? Mobiele telefoons en tablets slaan meestal veel persoonlijke gegevens op die zelfs data van de afgelopen jaren kan terug vinden. Je gebruikt de mobiele telefoon waarschijnlijk dagelijks om sms-berichten en e-mails te verzenden. Voicemails op te slaan, foto’s of video’s te sturen naar vrienden, familie of je partner. Te surfen op internet en sociale media – de lijst gaat maar door. (meer…)


Sextortion onderzoek

Wat is sextortion?

Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video. Dit kan door bijvoorbeeld het (dreigen met) verspreiding van een naaktfoto of –video van het slachtoffer, maar ook met gemonteerde webcambeelden zodat het lijkt dat het slachtoffer seks heeft met een (minderjarig) persoon. Hoe komt de afperser aan de beelden? Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Je kan ze in een opwelling zelf gestuurd hebben, wanneer je verwacht dat de ontvanger discreet met de beelden om gaat. Maar het is ook mogelijk dat de beelden gestolen zijn via social media of e-mails door bijvoorbeeld het overnemen van webcams of door het stelen van apparatuur. Wat voorop moet staan in een dergelijke zaak: deze beelden zijn niet gemaakt ter verspreiding! Jij wil niet dat er zo wordt omgegaan met dergelijke beelden van jou, het is strafbaar en het moet dus stoppen!

Wat te doen wanneer je slachtoffer bent van sextortion?

Natuurlijk kunnen wij van...


Doxxing. Doxing. Kijk uit met wat je deelt!

Doxxing, Doxing, Doxen of ook wel Doxxen is een veel voorkomend probleem

Tegenwoordig zijn we ontzettend veel online en onbewust geven we veel informatie over onszelf prijs. Zonder dat sommige dat weten staat social media vol met persoonlijke informatie, foto's en vaak zelfs locatietags (geotags), die exact vertellen wie je bent en erger nog waar je bent geweest. Hackers maar ook stalkers en chanteurs zouden deze informatie kunnen verzamelen en verspreiden. Op dat moment ben je het slachtoffer van doxxing. (meer…)


Digitaal onderzoek

Wij helpen bij elk cybercrime onderzoek

“Cyber security is not an IT issue, it is a boardroom issue”. Een quote van de Britse privacytoezichthouder ICO in zijn persbericht over de oplegging van een recordboete aan een telecomaanbieder. Waarheid als een koe! Anno nu leven we in een digitaal tijdperk, de gevolgen die cybercrime kunnen veroorzaken zijn dan ook niet te overzien. Ook op het gebied van cybercrime is Strongwood de partij om te adviseren over beveiliging, het oplossen van cybergerelateerde issues en het doen van onderzoek.

Wat kunnen we betekenen bij cybercrime onderzoek?

Strongwood biedt bedrijven professionele expertise op het gebied van digitaal onderzoek die nodig zijn om conflicten op te lossen door middel van waarheidsvinding en kritische analyse. Onze experts helpen met intern onderzoek op cybergebied. Diverse problemen op cybergebied kunnen ernstige risico’s vormen voor bedrijven en hun belanghebbenden. Denk hierbij aan het schaden van de reputatie, het verstoren van bedrijfsactiviteiten en het...


Hack controle telefoon of laptop

Wij helpen graag bij het opsporen van een hack of spyware op uw telefoon of laptop

Bij ons kun je terecht voor het opsporen van hacks en spyware op je laptop of telefoon. Waarom is zo'n controle belangrijk? Omdat onze apparaten vaak persoonlijke informatie bevatten die teruggaat tot jaren geleden. Denk aan sms-berichten, e-mails, voicemails, foto's, video's, internetgeschiedenis en sociale media-activiteiten. Wat als iemand toegang had tot al je persoonlijke gegevens? Dat zou een absolute ramp zijn. Er zijn verschillende redenen waarom iemand toegang zou willen tot jouw apparaat. Soms is het je partner die meer wilt weten dan goed is voor de relatie, soms is het je werkgever die je in de gaten houdt. Maar wat de reden ook is, het is simpelweg niet acceptabel. In dit artikel kun je alvast wat tips vinden om zelf te controleren of je apparaat gehackt is. Maar als je professionele hulp nodig hebt of als...


Digitaal forensisch onderzoek

Digitaal forensisch onderzoek

Sta je er wel eens bij stil dat je hele bedrijfsadministratie op een USB-stick past of bijvoorbeeld met één druk op de knop opgeslagen staat ergens in de cloud? Hiermee loop je een groot risico om slachtoffer te worden van bedrijfsspionage of bedrijfsfraude.
Denk bijvoorbeeld eens aan: Het via internet versturen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie naar privé-accounts of naar derden Onbevoegden die bepaalde bedrijfsgevoelige bestanden bekijken Het onrechtmatig overboeken van geld Het plegen van tijdfraude door het bezoeken van allerlei niet werkgerelateerde websites tijdens kantooruren Het anoniem versturen van bedreigende e-mails Wanneer je cyberbeveiliging niet waterdicht is, kan ook jouw onderneming hier slachtoffer van worden. Strongwood is gespecialiseerd in het doen van digitaal forensisch onderzoek, ook op bedrijfsniveau.

Digitaal forensisch onderzoek op mijn bedrijf?

Een frauderende medewerker die gebruik maakt van een bedrijfscomputer laat te allen tijde sporen achter. Strongwood beschikt over specialisten op het gebied van digitaal forensisch onderzoek met jarenlange ervaring,...


5 Tips voor het stoppen van chantage

We geven graag 5 Tips voor het stoppen van chantage. De informatie waarover de chanteur beschikt, of deze nou correct is of niet, kan bij het blootstellen vaak een schadelijk effect hebben op jou als slachtoffer. Dat is ook de reden waarom iemand chanteert: er wordt verwacht van het slachtoffer dat deze toe gaat geven aan de gestelde eisen. Ongeacht de aard van de chantage zijn er manieren om dit op te lossen. Mensen die chanteren zijn vaak subtiel en hebben er meer ervaring in dan jijzelf. Zoek daarom ook hulp bij een professional die je daarin bij kan staan. Toegeven aan chantage is nooit (maar dan ook nooit) de beste optie. Wanneer je toegeeft aan chantage zal dat altijd blijven doorgaan, ook na een eerste betaling waarvan je dacht dat dit het enige was. Er over nadenken om de wet dan maar in eigen handen te nemen is ook de verkeerde optie en brengt je waarschijnlijk...