Tag - concurrentiebeding onderzoek

Concurrentiebeding overtreden: wat te doen?

Concurrentiebeding overtreden door medewerker

Ben je ondernemer? Grote kans dat er personeel voor je werkt. Medewerkers zijn in heel veel gevallen de drijvende kracht achter bedrijven. Toch kan het voorkomen dat een medewerker in plaats van voor, tegen je gaat werken na een uitdiensttreding en het concurrentiebeding gaat overtreden. Niet voor niets is de term ‘concurrentiebeding omzeilen’ populair in de zoekresultaten van Google. Hoewel je denkt alles strak en ondertekend vast te hebben staan, kun je geen juridische stappen ondernemen zonder hard bewijs. Een gedegen onderzoek is daarom belangrijk. We vertellen je graag meer over wat er komt kijken bij een onderzoek naar ex-medewerkers die het concurrentiebeding overtreden.

Wat is een concurrentiebeding precies?

Even terug naar de basics. Want wat is zo’n concurrentiebeding nu precies? We leggen het graag aan je uit. Een concurrentiebeding is een schriftelijk vastgelegde afspraak tussen werkgever en medewerker waarin beschreven wordt dat een...


Concurrentiebeding onderzoek

Een concurrentiebeding onderzoek kan echt helpen.

Soms lijkt een concurrentiebeding onderzoek voor u ver weg. Maar zelfs wanneer er een jarenlange prettige samenwerking aan vooraf is gegaan, kan het zijn dat ontbinding van een arbeidsovereenkomst problemen kan opleveren voor je onderneming. Zeker wanneer bepaalde zaken niet goed geregeld zijn. Een groot deel van deze problemen kan je onderscheppen door het opstellen van een concurrentiebeding. Een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst. Deze verbiedt de werknemer om tijdens en gedurende een bepaalde periode na afloop van de arbeidsovereenkomst concurrerende werkzaamheden te verrichten. Denk aan  bijvoorbeeld door in dienst te treden bij een concurrent of zelfstandig gelijksoortige diensten te verlenen in een bepaalde regio.

Wat kan het een concurrentiebeding onderzoek voor mij betekenen?

Wanneer een medewerker overstapt naar een concurrent of bijvoorbeeld een eigen onderneming start in dezelfde branche, zou dat jouw bedrijf omzet kunnen kosten.
Wanneer zij daarbij ook nog je klanten / zakelijke relaties benaderen loop je ook nog...