Tag - bedrijfsfraude

Diefstal op het werk: dit kun je ertegen doen

Diefstal op het werk

Het einde van de zomervakantie is in zicht, de medewerkers druppelen langzaam weer binnen op de werkvloer, maar de volledige bezetting en focus is er nog niet. Voor sommige medewerkers met de verkeerde intenties hét moment om diefstal op het werk te plegen. In dit artikel gaan we graag in op wat je als werkgever én medewerker tegen bedrijfsdiefstal kunt doen.

Bedrijfsdiefstal is een vorm van bedrijfsfraude

Laten we eens beginnen met de definitie van bedrijfsfraude. Bedrijfsfraude betekent het bedriegen van een bedrijf. Er worden bewust dingen gedaan om een voordeel te halen, ten koste van anderen. In dit geval vaak (de eigenaar van het) bedrijf. Diefstal op het werk is één van de vele manieren waarop bedrijfsfraude kan worden gepleegd. Helaas gebeurt dit vaker dan je denkt. Het wegnemen van goederen of geld op de werkvloer kan voor een werkgever grote schade aanrichten.

Diefstal op het werk...


Diefstal of andere vorm van bedrijfsfraude

Diefstal of andere vorm van bedrijfsfraude

Er zijn ontelbaar veel voorbeelden van bedrijfsfraude te noemen. Diefstal van bedrijfseigendommen of informatie is een veelvoorkomende kwestie. Ook dit kan gebeuren in diverse vormen: Medewerkers die zaken doen met niet bestaande leveranciers Medewerkers die tegen betaling gevoelige bedrijfsinformatie doorspeelt naar de concurrent Financiële fraude of phishing (CEO-fraude) uit naam van de CEO Strongwood kan je adviseren in het opsporen van mogelijke lekken, ook op internationaal vlak, dankzij ons wereldwijde netwerk van professionals. Heb je een vermoeden dat er fraude gepleegd wordt binnen jouw bedrijf? In welke vorm dan ook: Strongwood heeft ook op het gebied van bedrijfsrecherche alle relevante diensten in huis. Denk bijvoorbeeld aan ziekteverzuim fraude, concurrentiebeding onderzoek, namaak bestrijding of het bestrijden van woonfraude. Ook kunt u hiervan aangifte doen bij de politie of bij een speciaal meldpunt. U kunt bijvoorbeeld belastingfraude melden bij de Belastingdienst of internetfraude melden bij de...