OBSO1 – observatie basis opleiding

De OBSO1 opleiding observatie basis opleidingreal-life trainingniets is wat het lijkt

THEORIEBOEK MET TIPS & TRUCS

Alle basisprincipes in dit boek zijn geschreven vanuit het uitgangspunt dat je alleen een subject gaat volgen. In de praktijk en bij de meeste recherchebureaus worden observaties altijd met twee of drie observanten gedaan.

Observatie, hetzij elektronisch, met de auto, te voet of in een vaste positie, is een essentiële vaardigheid voor elke privédetective. Meer dan 80% van de vreemdgaan-, partneralimentatie- en fraudezaken omvat observatie. Een hoog percentage van het bewijsmateriaal dat wordt ontdekt, wordt in civiele zaken gebruikt.

REAL-LIFE OPLEIDING

Deze opleiding is zwaar en duurt 6 dagen en betreft extern (je bent dus 6 dagen weg) Onze observatie opleidingen dienen een vrij brede doelgroep en is uiteraard geschikt voor iedereen die het observeren op zeer professioneel niveau wilt leren uitvoeren.

Voor deze opleiding is er geen specifieke vooropleiding vereist. De kosten zijn inclusief e-learning, workshop(s), 3 weken voorbereiding, 6 dagen opleiding, examen en verblijf.

Veel recherche- & security bedrijven in binnen- en buitenland stellen deze observatie-opleiding als verplicht voordat veldwerk gedaan mag worden. Ook wordt deze opleiding veel gedaan door sociaal rechercheurs van gemeentes.

Elke opleiding wordt gegeven door professionals die zelf ook al jaren in het veld werkzaam zijn.

OBSO1 een kwaliteitseis

Al enkele jaren voeren we (net als onze partners) een kwaliteit eis: iedereen die voor ons werkt dient minimaal een OBSO1 diploma te hebben als je wordt ingezet als observant.

Waarom? Omdat iedereen dezelfde taal spreekt en kan observeren op hoog niveau, je onderling van elkaars diensten gebruik kan maken en dus altijd mensen ter beschikking hebt die kwaliteit leveren.