STW-INT

19 december 2009

Geen reacties

Home Media & Pers

Laura Dekker ‘vermist’?

Laura Dekker ‘vermist’?

Sinds vrijdag 18 december 2009 wordt Laura Dekker vermist. Dat hebben haar woordvoerder en de politie Utrecht inmiddels bevestigd. Laura Dekker werd vooral bekend als het 14-jarige meisje dat als jongste zeiler ooit in twee jaar solo rond de wereld wilde reizen.

Laura Dekker staat onder toezicht van Jeugdzorg maar is vrijdag vertrokken terwijl ze een afscheidsbriefje achtergelaten zou hebben. Er wordt gezegd dat ze 3.500 euro heeft opgenomen maar dit is niet bevestigd.

Laura’s haar boot genaamd Guppy ligt nog steeds in de haven van Maurik. De politie zoekt ook niet in deze richting, de ouders hebben aangegeven bezorgd te zijn over waar Laura momenteel verblijft. Beiden gaan niet uit van een misdrijf, laura zou zelfstandig weg gegaan zijn om tot rust te komen.

Korte Analyse op basis van de bekende gegevens
Eerder is al uit psychologisch onderzoek naar voren gekomen dat Laura in veel opzichten functioneert als een gemiddelde 14-jarige. Ze is geneigd onafhankelijk te opereren en haar eigen gang te gaan, ook is ze zeer rationeel ingesteld en altijd gericht op het zoeken naar praktische oplossingen. Haar identiteit vooral te ontlenen aan hoe zij erin slaagt haar leven op een voor haar zo plezierig/nuttig mogelijke wijze in te vullen en het verbeteren van haar competenties, los van wat anderen (uitgezonderd haar vader) daarvan denken.  Ook is gebleken dat Laura een behoorlijke intelligentie heeft; ze is een harde werker, gedisciplineerd, serieus en heeft doorzettingsvermogen. Zij houdt zich aan haar eigen planning van het schoolwerk en zij haalt zonder veel moeite goede cijfers.

Ondanks dat Laura slechts 14 jaar oud is gedraagd ze zich intelligent, zelfstandig en redelijk volwassen, wij achten het dan ook zeer waarschijnlijk dat ze zelfstandig, al dan niet zeilend, ergens verblijft om tot haar zelf te komen. Conform planning die ze al eerder had.

Op 21 december 2009 werd bekend dat ze verbleef in Sint Maarten, hoe en met wie ze daar is gekomen is een raadsel. Via Nederland is het namelijk onmogelijk voor een 14 jarig meisje om alleen te vertrekken met een vliegtuig.

Dienst referentie:  vermissingen