STW

24 juli 2015

Geen reacties

Home Nieuws

Een infiltratie Gone Wild

Een infiltratie Gone Wild

Een respectable zakenman die ons hielp bij een moeilijk onderzoek wordt vervolgens zelf slachtoffer van de verdachte.

Strongwood doet in verband met een aankomend TV programma al sinds mei 2015 onderzoek naar een verdachte in een aantal fraude, oplichting (wietteelt) zaken in combinatie met grooming (digitaal kinder-loken), de verdacht genaamd P.L. (in verband met privacy wordt de naam niet vermeld) is al een tijdje in het vizier maar adequaat bewijs is lastig aan te tonen in dit soort zaken en een kwestie van geduld en tijd.

Door een totaal ander due diligence onderzoek vonden we bij toeval een oud kennis/klasgenoot van de verdachte in deze zaak. Wij benaderden deze ondernemer, uit privacy oogpunt genoemd M, en legden hem voor hoe de vork in de steel zat. Mede door de lading van de zaak wilde hij heel graag een bijdrage leveren in het onderzoek.

Een infiltratie werd in touw gezet, een meeting tussen de twee gepland, de ondernemer verzint en verteld van alles (voornamelijk verzonnen verhalen over de onderwerpen waar het onderzoek om draait (fraude, sex en kinderporno) om de verdachte uitspraken te ontloken, wat ook deels lukt.

Nog geen week na deze actie blijkt dat de verdachte zelf het gesprek ook heeft getapet en de ondernemer uit rancune vervolgens chanteert voor tienduizenden euro’s met de notabene verzonnen uitspraken. Een zeer vervelende en onvoorziene kwestie.

Doordat het een onderzoek en operatie van ons betrof hebben we natuurlijk alles van te voren goed vastgelegd en doorgenomen met de ondernemer zodat zeer eenvoudig te bewijzen is dat al hetgeen de verdachte probeert te openbaren onderdeel is geweest van een groter geheel.

De verdachte heeft natuurlijk de nodige aandacht op zich gevestigd van o.a. Justitie en zal binnenkort worden geconfronteerd met zijn handelingen.

De ondernemer heeft een vervelende, zware en emotionele tijd gehad maar zou het naar eigen zeggen zeker alsnog gedaan hebben als hij dit van te voren wist.

Wij danken hem met zijn inzet en vasthoudendheid.