Uzelf beschermen tegen cybercrime

Wij helpen graag bij het beschermen van uw cyber activiteiten

Wij proberen onze klanten altijd zo goed mogelijk te helpen op het digitale vlak. Veel problemen kunnen al voorkomen worden met een aantal eenvoudige maatregelen om uzelf te beschermen tegen cybercrime.

Neem de volgende maatregelen goed door en pas deze toe

De volgende preventieve maatregelen zijn bedoeld om u te helpen proactief uzelf te beschermen tegen cybercrime

Klik nooit op links in e-mails.
Als u denkt dat de e-mail legitiem is, ongeacht of deze afkomstig is van een externe winkel of primaire winkel, gaat u naar de site en meldt u zich rechtstreeks aan. Welke melding of service-aanbod ook werd vermeld in de e-mail, is, indien geldig, beschikbaar via deze normale aanmelding op de website.

Open nooit de bijlagen.
Doorgaans verzenden winkeliers geen e-mails met bijlagen. Neem in geval van twijfel rechtstreeks contact op met de winkel en vraag of de e-mail met de bijlage door hen is verstuurd.

Geef geen persoonlijke informatie
Zelfs niet over de telefoon of in een e-mail, tenzij volledig zeker. Social engineering is een proces waarbij mensen worden misleid tot het verstrekken van persoonlijke informatie aan schijnbaar vertrouwde personen die kwaadwillende blijken te zijn. Als u telefonisch wordt gecontacteerd door iemand die beweert een winkelier of incassobureau te zijn, geef dan niet uw persoonlijke gegevens op. Vraag hen om u hun naam en een nummer te geven. Alleen omdat ze mogelijk sommige van uw informatie hebben, betekent dit niet dat ze legitiem zijn!

Stel veilige wachtwoorden in en deel deze met niemand.
Vermijd het gebruik van veelvoorkomende woorden, zinsdelen of persoonlijke informatie en werk deze regelmatig bij.

Updaten en updaten
Houd uw besturingssysteem, browser, antivirus en andere kritieke software up-to-date. Beveiligingsupdates en -patches zijn gratis verkrijgbaar bij grote bedrijven.

Controleer de echtheid van verzoeken van bedrijven of individuen
Dit kunt u doen door rechtstreeks contact met hen op te nemen.  Als u wordt gevraagd om persoonlijke informatie per e-mail op te geven, kunt u zelfstandig rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf om dit verzoek te verifiëren.

Besteed veel aandacht aan website-URL’s.
Besteed aandacht aan de URL’s van websites die u bezoekt. Schadelijke websites gebruiken soms een variatie in de gewone spelling of een ander domein (bijvoorbeeld .com in plaats van .net) om nietsvermoedende gebruikers te misleiden.

Automatich bijlage downloaden uitzetten.
Voor e-mail schakelt u de optie om bijlagen automatisch te downloaden uit.
Wees op uw hoede voor onbekende links of verzoeken die via e-mail of sms worden verzonden. Klik niet op onbekende links of beantwoord vreemde vragen die naar uw mobiele apparaat zijn verzonden, ongeacht wie de afzender lijkt te zijn.

Bescherm uw social-media goed.
Uit ervaring weten we dat het lastig is om dit goed in te stellen, download onze handleiding om de stappen door te lopen.