Zeeman confronteert: Stalkers

Zeeman confronteert stalkers

Zeeman confronteert: Stalkers

Het nieuwe programma van Thijs Zeeman op RTL5 – Zeeman confronteert: Stalkers

In deze eerste reeks van het programma Zeeman confronteert zal presentator en (misdaad)journalist Thijs Zeeman voor RTL stalkers op een resultaatgerichte wijze confronteren met hun daden. Thijs spreekt hierbij (cyber)stalkers aan die niet willen stoppen met het herhaaldelijk lastigvallen en bedreigen van hun, vaak doodsbange slachtoffers. Voor Thijs een bekende problematiek waarvoor hij in zijn nieuwe programma een nieuw podium biedt. Bij dit programma wordt Thijs zoals altijd bijgestaan door zijn trouwe kompaan Nico van den Dries (privédetective en ex-marechaussee).

Volgens centraal meldpunt Stop Stalken worden er zo’n twintigduizend Nederlanders jaarlijks het slachtoffer van (cyber)stalking: een parapluterm voor mensen die systematisch, al dan niet online, lastig worden gevallen. Het obsessieve gedrag van de dader mondt vaak uit in andere criminele praktijken als identiteitsfraude, oplichterij, afpersing, intimidatie, vandalisme, monitoring en wraakporno. Slachtoffers voelen zich vaak hulpeloos en vallen bij instanties tussen wal en schip, omdat de stalker niet altijd valt te traceren.

Thijs Zeeman: “Onder de noemer ‘Zeeman Confronteert’ zet ik confrontatie als gerechtvaardigd middel in om mensen die vastlopen te helpen met hun schrijnende problemen. Mijn team en ik behandelen bewust problematiek die wat ons betreft nog hoger op de politieke agenda zou moeten staan. Ik vind het belangrijk om in dit eerste seizoen, ‘Zeeman Confronteert: Stalkers’, het onderwerp stalking centraal te stellen omdat het materie is die me, zoals bekend, erg na aan het hart ligt. Dit probleem is vandaag de dag helaas relevanter dan ooit.”

Samen met ons team werken we vanuit een OPS-room, waar we het slachtoffer spreken en i.s.m. het gehele team de dader proberen te traceren, monitoren en bewijs vastleggen. Jullie als kijker zijn getuige van actief veldonderzoek, observaties, online speurwerk en ziet het ons de dader op vernuftige wijze uit de tent lokken. Als we weten wie de stalker is, is het tijd om de confrontatie aan te gaan en de stalking voor eens en altijd te stoppen.

Nieuwsgierig geworden en wil je graag kijken?

Seizoen  1 is begonnen op 10 november 2020  te zien bij RTL5/Videoland

Seizoen 2 is vanaf 28 april 2021 elke woensdag bij RTL5

Heb je last van een stalker? Wil jij je aanmelden?

Slachtoffers van stalking kunnen zich aanmelden voor ‘Zeeman Confronteert: Stalkers’ via rtl.nl/zeemanconfronteert

Deel deze post