Madeleine mcCann wel of geen nieuws?

Madeleine mcCann wel of geen nieuws?

Wel of geen nieuws over Madeleine McCann? Laten we het houden op oud nieuws in een nieuw jasje!

Goed het is weer de periode mei/juni. Zoals het elk jaar eigenlijk wel gaat hoor je het gehele jaar helemaal niets en precies in deze periode lijkt het alsof iedereen een wekker aan heeft staan en verplicht nieuws moet maken. Laat het duidelijk zijn er is meer dan genoeg over gezegd in diverse artikelen, zoals ook het filmpje hieronder.

Vorig jaar in 2019 ging het over een mega-nieuwe verdachte een Duitser van rond 49 jaar genaamd Martin Ney, die vast zit in een Duitse gevangenis. Met een beetje googelen vind je daar vast nog wel genoeg over in dezelfde periode mei/juni maar dan 2019. Zie bijvoorbeeld een nieuws artikel van mei 2019

Een jaar later weer een ‘nieuwe’ verdachte

Nu een jaar later in Juni 2020 is iedereen wakker geschud, ook ik gezien mijn telefoon de hele avond en nacht roodgloeiend stond van de berichten, over vreemd genoeg weer een nieuwe verdachte: niet bij naam genoemd, zou 43 jaar zijn en in een Duitse gevangenis zitten en veel in de buurt van Praia da Luz te zijn geweest/gewoond.

Wat maakt deze nieuwe verdachte dan anders? Eigenlijk helemaal niets, het is een verdachte en de politie loopt dit uiteraard uit en is op zoek naar informatie. Natuurlijk kan het ook goed zijn dat het nieuws bedoeld is om net als vorig jaar bepaalde communicatie op gang te brengen bij bepaalde verdachten of personen in de hoop dat er wat uit komt. Moeilijk te zeggen en onderzoekstechnisch een logische stap.

Wat weten we over de verdachte die er nu is?

Er is helemaal geen sprake van een NIEUWE verdachte, vorig jaar was het nieuws gelekt over een verdachte en werd dit massaal gekoppeld aan de vastzittende pedofiel Martin Ney. Laat duidelijk zijn dat na een week duidelijk werd dat deze niet de nieuwe verdachte was:

It reported today: “Leading Portuguese tabloid Correio da Manha, which revealed on the 12th anniversary of Madeleine’s disappearance last Friday that police had a “new lead and a new suspect”, did not publish the name of the man investigators are looking at. But it said 48-year-old convicted German paedophile Ney was not the new prime suspect. A German paedophile, serving life for the murder of three children and the sexual abuse of dozens more youngsters, was named by the British press as a Madeleine McCann suspect. “However this is not the new suspect that the Policia Judiciaria in Porto is investigating.”

Kortom we hebben het hier volgens mij nog steeds over dezelfde verdachte als vorig jaar aan de orde was, een jaar later is nieuwe informatie nodig om verder te kunnen met deze lead.

De Duitse Federale Criminele Politie (BKA) geeft aan dat ze het onderzoeken als een moord waarbij de verdachte ‘meerdere veroordelingen voor zedendelicten heeft gehad en vastzit, ze vermoeden dat hij ook Madeleine gedood zou hebben’. Dat lijkt wel erg veel op de situatie van vorige jaar. Ik was dan gisteren ook niet de enige die twijfelde of dit niet hetzelfde verhaal is.

Het vermoeden gaat terug naar een briefje dat werd ontvangen voor een dossiernummer XY dat in 2013 werd uitgezonden. Dit betreft een Duits televisieprogramma dat praat over coldcases. Destijds was de informatie niet voldoende voor een onderzoek en zeker niet voor een arrestatie. De informatie die tijdens het onderzoek is verzameld, heeft er echter toe geleid dat de verdachte de boosdoener zou kunnen zijn.

Op het moment dat het meisje verdween, was de man naar verluidt op de plaats van de misdaad geweest – hij had daar met zijn mobiele telefoon gebeld. Het exacte verloop van de misdaad is nog steeds het onderwerp van het onderzoek.

Verdachte auto’s die wordt onderzocht

Onderzoekers hopen ook op informatie over de voertuigen van de verdachte die op dat moment werden gebruikt – een van de auto’s is mogelijk bij de misdaad gebruikt:

Een Jaquar XJR 6, een donkerrode of auberginekleurige Jaguar XJR 6 met een Duits kenteken, die in de loop der jaren meerdere keren is gewijzigd. Een van de kentekens was een van de stad München, de laatst bekende kentekenplaat in mei 2007 kwam uit de stad Augsburg.

Een VW T3 Westfalia, een wit/gele volkswagen camper met een Portugees kenteken. Deze auto was overigens niet van de verdachte en de eigenaar is geen verdachte in de zaak.

De politie weet waar de voertuigen zich momenteel bevinden. Alleen de periode rond 3 mei 2007 is relevant voor uw onderzoeken.

Gebruik van woningen

De verdachte gebruikte tijdens zijn verblijf in Portugal ook twee huizen: een bij Lagos / Praia da Luz, die hij had gehuurd. In de woonkamer was er een opvallende draagbalk. En een leeg huis een paar kilometer landinwaarts. De verdachte zou deze keer op keer hebben bezocht. Meer informatie vind je in de PDF van de BKA in het engels, download deze hier.

Gebruik van een mobiele telefoon

De verdachte heeft op 3 mei 2007 met een Portugees nummer een lang telefoongesprek gevoerd in Praia da Luz. Zijn gesprekspartner wordt nog steeds gezocht als een belangrijke getuige. De persoon aan de telefoon gebruikte een prepaid mobiele telefoon die niet was aangemeld bij het plaats delict. Het nummer van de gesprekspartner was: +351 91 65 10 683. Dat van de verdachte +351 91 27 30 680. Wie kan in mei 2007 informatie verstrekken over de twee mobiele nummers of hun gebruikers? Controleer ook oude privételefoonboeken, reisdagboeken en telefoonrekeningen!

Omdat sommige informatie niet helemaal openbaar gemaakt wordt melden we het toch even, dit nummer is geregistreerd geweest op naam van ene Diogo M. dit is absoluut niet de gesprekspartner gezien dit nummer sinds 2017 op zijn naam staat en het een kind betreft. Maar natuurlijk kan het zijn dat de naam wel een belletje doet rinkelen. Het zal niet voor het eerst zijn dat een telefoonnummer opnieuw wordt uitgegeven of simpelweg aan een kind wordt gegeven.

Verzoek tot opnames van toen

Naast natuurlijk informatie over bovenstaande vraagt de BKA: ‘Wie was er begin mei 2007 in de Algarve in Portugal, vooral in de regio tussen Lagos en Luz of in het resort “Ocean Club” waaruit Madeleine McCann verdween en foto’s / video’s maakte tijdens haar verblijf? De politie vraagt ​​dat deze opnamen worden ingediend bij het online informatieportaal van het BKA.

Betekent dit nu dat ook wij denken dat dit de verdachte is?

Nee, laat duidelijk zijn dat we natuurlijk toen onderzoek hebben gedaan, ik in persoon, samen met vele mensen die betrokken zijn geweest zoals Gonçalo Amaral, sta achter wat toen erg duidelijk was. Uiteraard, en dan spreekt mijn onderzoeks- en vader hart, hoop ik dat elk klein of groot onderdeel duidelijkheid geeft in deze interessante zaak, dat (de rustplaats) Madeleine gevonden wordt en de verantwoordelijke(n) worden aangepakt. Of dit ook ooit gaat gebeuren? Zoals in elke zaak is hoop er altijd maar blijf dan feitelijk.

 

Update: 4 juni 2020 – video van Telegraaf vandaag
Dader zou volgens Duitse en Engelse media Christian Brueckner zijn.

Nico van den Dries

Deel deze post