Better safe than sorry! Preventieve observatie

preventieve observatie

Better safe than sorry! Preventieve observatie

Preventieve observatie: ‘Better safe than sorry’ is een spreuk die momenteel op elke Nederlander van toepassing is. In dit corona-tijdperk is iedereen zich opeens extra bewust van zijn omgeving. Bij Strongwood is deze spreuk al jarenlang bijna dagelijks aan de orde, hiermee doel ik op onze activiteiten in de ‘beveiliging’. Wist je dat een groot deel van onze veiligheidswerkzaamheden bestaat uit een preventieve observatie?

Wat is een preventieve observatie?

Preventieve observatie is wanneer een observant (of zelfs een geheel observatieteam) een bepaalde omgeving, bepaald persoon of specifieke locatie  op een onopvallende wijze in de gaten houdt. Het doel is om informatie te verzamelen waarmee een dreigende situatie vooraf gesignaleerd kan worden, een incident voorkomen kan worden, potentiële daders worden geidentificeerd, een dossier opgebouwd kan worden (bijvoorbeeld voor het doen van aangifte) enzovoorts.

Helaas is het tegenwoordig steeds vaker noodzakelijk voor bedrijven of personen om deze preventieve observatie maatregelen te nemen. Denk hierbij aan bekende of vermogende personen of families die mogelijk doelwit zijn van criminelen of personen die ondergedoken zitten omdat zij slachtoffer zijn geworden van een loverboy of een familiedrama. Preventieve observatie wordt de laatste jaren heel veel ingezet. Geheel terecht want nogmaals: better safe than sorry!

Hoe helpen wij jou met een preventieve observatie?

De wijze van uitvoering is per geval verschillend. In de ene situatie is het wenselijk dat we volledig ongezien opereren, in een ander geval is het juist gunstig wanneer we opvallend aanwezig zijn want dit kan namelijk ook een waarschuwend signaal afgeven.

Doordat een probleem, dreiging of andere afwijkende situatie vroegtijdig gesignaleerd kan worden, kan de noodzaak van de inzet van andere beveiligingsmethoden, zoals bijvoorbeeld met specifieke onopvallende persoonsbeveiliging, voorkomen worden. Dit is in dit geval uiteraard voordelig voor de bewegingsvrijheid van u als persoon, de privacy van uw familie of personeel, en om met actuele termen te spreken: een preventieve observatie is volledig corona-proof daar fysiek contact met de VIP totaal niet noodzakelijk is.

Wil je meer weten over preventieve observatie?

Onze klanten staan voorop, ook bij preventieve observatie. Dat betekent dat we niet alleen de beste, maar ook de meest passende beveiliging bieden. Hiervoor maken wij eerst een analyse van de situatie. Aan de hand van deze analyse maken we observatie strategieën en plannen, geheel naar de wens en behoeften. Uiteraard met behoud van het hoogste niveau van professionaliteit en discretie. Onze specialisten hebben namelijk een uitgebreide achtergrond in dit vakgebied. Door hun jarenlange ervaring in werkzaamheden voor de overheid, geheime diensten, particuliere en zakelijke klanten hebben zij een professionele visie op onconventionele beveiligingsmethodes.

Wil je meer weten over preventieve observatie, denk bijvoorbeeld ook aan contraobservatie, red teaming enzovoorts, neem dan gerust contact met ons op.
Ons team is 24/7 bereikbaar via 020-3690030.

Deel deze post