7 tips onderzoek samenwonen bij partneralimentatie
Onderzoek samenwonen bij partneralimentatie, we geven graag 7 tips. Als specialist laten we graag zien hoe een bepaald onderzoek gedaan wordt of wat daarbij van belang is. Heb je een vermoeden dat je ex-partner een nieuwe relatie heeft en daar ook mee samenwoont? Zou je graag de partneralimentatie verlagen naar nihil oftewel het volledig stoppen met betalen van partneralimentatie? Lees dan eerst het onderstaande artikel over de tips waar je rekening mee moet houden.
In de meeste gevallen krijgen onze klanten informatie of tips van derden:
Wij noemen dit ‘signalen’ waardoor het vermoeden bestaat dat de ex-partner, waar je ongetwijfeld (te) veel partneralimentatie aan betaalt, een nieuwe partner heeft en daarmee samenwoont zonder jou daarvan op de hoogte te stellen. Maar is dat wel zo?
De volgende eenvoudige tips voor een onderzoek samenwonen en helpen bij wat je moet doen en weten om het samenwonen van de ex met de nieuwe relatie aan te tonen.
Tip 1. Vraag jezelf eerst goed af of er inderdaad sprake is van samenwonen.
Uiteraard kan het zijn dat mensen in je omgeving dat melden, dat zelfs de kinderen dat aangeven of dat het simpelweg online staat. Ga hier niet zo maar in mee. Het kan namelijk zijn dat de ex-partner wel weer een nieuwe relatie heeft maar dat ze nog niet samenwonen als zodanig.
Begin eerst met het goed nakijken van de afspraken die je samen met je ex-partner hebt gemaakt in de echtscheidingsconvenant. Staat er bijvoorbeeld in dat de ex-partner mag proef-samenwonen? Is er een bepaalde termijn waarin dit gemeld moet worden? Daarna is het raadzaam om in ieder geval te beginnen met het opslaan van deze gegevens in wat wij noemen een logboek.
Tip 2. Onderzoek samenwonen qua huiswerk.
Er zijn ontzettend veel partijen in Nederland die je kunnen helpen met gedegen onderzoek naar partneralimentatie. Doe altijd goed je huiswerk hoe dit precies werkt en laat je niet gek maken. Dit soort onderzoeken zijn uitermate lastig en zonder de gedegen kennis redelijk kansloos bij een rechter.
Tip 3. Maak gebruik van een partij met veel ervaring op dit gebied
Deze stap zal zonder meer bevestigen wat je misschien al vermoedt. Ga nooit meteen je ex-partner aanschrijven, zelf onderzoek doen (dit is namelijk niet onafhankelijk) of een heel onderzoek zomaar laten doen. Daarmee heb je een grote kans dat je geld voor niets ‘weggooit’. Een goede specialist zal altijd eerst een vooronderzoek in willen stellen om te toetsen of de vermoedens juist zijn en of er inderdaad sprake is van samenwonen met een nieuwe partner.
Tip 4. Maak gebruik van een partij met veel ervaring op dit gebied
Als uit een vooronderzoek blijkt dat de situatie zich leent om een volledig partneralimentatie onderzoek te doen, twijfel dan niet en laat dit dan pas uitvoeren. Controleer zelf goed (voor zover dit kan uiteraard) of de specialist wel exact weet wat deze moet doen qua vastlegging en dat dit gedegen gebeurt volgens de wettelijke richtlijnen. Het gebeurt helaas vaak genoeg dat een ingeschakeld bureau slechts observeert en daarvan een rapport maakt zonder exact te weten wat een partneralimentatie onderzoek allemaal inhoudt.
Verzeker jezelf dus van een gedegen specialist, die:
Als een specialist bezig gaat met het onderzoek samenwonen raden wij aan een advocaat te zoeken die specialist is in dit soort familierecht zaken en ervaring heeft met dit soort onderzoeksrapportages
Tip 5. Werk actief mee met het onderzoek en vraag om regelmatige updates.
Heel belangrijk blijft natuurlijk de informatie die je te horen krijgt. Deel deze gegevens te allen tijde en zo snel mogelijk met de specialist, er kunnen namelijk belangrijke zaken tussen zitten. Vraag ook om regelmatige updates zodat je op de hoogte blijft van de voortgang en planning.
Tip 6. Overleg met de specialist en advocaat over verdere strategie na afronding van het onderzoek.
Als het onderzoek is afgerond en je hebt alle benodigde documenten ontvangen overleg dan met de advocaat wat de strategie wordt om tot verlaging te komen.
Meestal worden de volgende stappen gehanteerd:
Tip 7. Heel belangrijk: doe het niet zelf maar raadpleeg een specialist om het af te handelen.
Kortom: wanneer je de partneralimentatie wil verlagen, natuurlijk het liefst naar nihil, loop dan altijd deze 7 tips door en zorg dat je gedegen advies in wint alvorens je ook maar iets verder gaat doen. Geduld is een schone zaak en je krijgt meestal maar één kans om dit goed te doen.
Heb je specifiek advies nodig? Aarzel dan niet en bel ons gerust op 020-3698888.
Overige links voor onderzoek samenwonen:
Onze service: Partneralimentatie onderzoek
Partneralimentatie.com website met meer informatie
Wikipedia samenwoonpercentage