STW-INT

07 december 2009

Geen reacties

Home Nieuws

Wanpraktijken Genworth lastenbeschermer

Wanpraktijken Genworth lastenbeschermer

Strongwood heeft in opdracht van een gedupeerde onderzoek gedaan naar Genworth Financial uit Arnhem. In deze specifieke zaak werd de gedupeerde onterecht geroyeerd en werdt de lastenbeschermer al een jaar niet meer uitbetaald.
De gedupeerde, werkzaam als zelfstandige, had de lastenbeschermer afgesloten bij de TAF. Na een ongeluk was en is hij niet meer in staat te werken en liep tegen allerlei muren aan om zijn geld te krijgen.

Ten tijden van het onderzoek bleek al snel dat er vele tienduizenden huiseigenaren een inkomensbeschermer afsloten via o.a. de TAF, maar inmiddels zijn tientallen Nederlanders desondanks in grote financiële problemen geraakt. Bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid gaf de verzekeraar niet thuis, alleen al bij de financiële ombudsman zijn honderden klachten tegen Genworth ingediend. Maar het bedrijf wil vragen hierover van de ombudsman niet beantwoorden.

Door onderzoek bleek dat Genworth financials deze betreffende lastenbeschermer polis niet langer wilde aanbieden, verlies maakte en uiteindelijk fysiek vertrok uit Nederland, daarmee zijn klanten zonder geld achterlatend. De aanbieder TAF werkt inmiddels niet meer met Genworth en heeft een andere partij gevonden om zijn polissen onder te brengen. Helaas voor de gedupeerden vallen deze niet onder deze nieuwe constructie.

Genworth heeft in Nederland alleen nog een postadres en is telefonisch niet te bereiken. Relevante dossiers zijn naar zeggen kwijtgeraakt bij een verhuizing naar Ierland, waardoor ieder inzicht in de voorgeschiedenis van de zaken ontbreekt. Iets wat natuurlijk goed uitkomt voor Genworth.

Strongwood heeft in de betreffende zaak het volledige dossier overgedragen en de ombudsman heeft het Verbond van Verzekeraars op de hoogte gesteld van zijn bevindingen. En die neemt de zaak hoog op. De gedragscode van het verbond schrijft voor dat verzekeraars meewerken aan onderzoeken van de ombudsman.

Er zijn diverse nieuwsberichten o.a. van oktober 2009 waarin wordt aangegeven dat Genworth zelf zegt dat alles op een misverstand berust en dat iedereen wordt geholpen, het tegendeel blijkt waar diverse gedupeerden hebben nog geen stuiver ontvangen en horen helemaal niets.