STW

17 november 2014

Geen reacties

Home Partneralimentatie

Onderzoekskosten terug bij partneralimentatie terugbetaling

Onderzoekskosten terug bij partneralimentatie terugbetaling

Partneralimentatie fraude is altijd lastig om aan te tonen dat er van samenleven sprake is, zeker als de ander dit betwist, zelf onderzoek helpt dan helemaal niet (haar woord tegen zijn woord). Vaak helpt het om voor het bewijs ervan een gespecialiseerd onderzoeksbureau in te schakelen.

Een bureau zoals ons kan onomstotelijk aantonen dat er van ‘samenleven als waren zij gehuwd’ sprake is, dan stopt niet alleen de alimentatieplicht, ook kan de alimentatiebetaler de betaalde alimentatie terugkrijgen en de onderzoekskosten vergoed krijgen.

Als voorbeeld noemen we Bas hij kreeg de onderzoekskosten vergoed en de reeds betaalde alimentatie van zijn ex terug.

Bas moest na zijn scheiding maandelijks 1.280 euro aan partneralimentatie betalen. Nadat hij erachter kwam dat zijn ex samenwoonde, schakelde hij ons in en verzocht hij de rechter om de inmiddels betaalde alimentatie terug te krijgen plus de onderzoekskosten. De rechtbank moest vervolgens bepalen of dat er van samenleven als waren zij gehuwd sprake was. De alimentatiegerechtigde dient dat geval een affectieve relatie van duurzame aard te hebben en de samenwonende partners moeten elkaars wederzijds verzorgen en een gemeenschappelijke huishouding voeren.

Onderzoeksrapport

Bas heeft natuurlijk het onderzoeksrapport overlegt aan de rechter, waaruit bleek dat de relatie van de vrouw al twee jaar gaande was, dus sprake van duurzame aard. Van samenwonen was eveneens sprake nu beide samen op hetzelfde adres verbleven, ook al had de nieuwe relatie een eigen appartement aangehouden.

Ook maakten de vrouw en haar partner over en weer gebruik maken van elkaars auto, liet de partner de hond van de vrouw uit, bracht hij de kinderen naar school, gingen ze samen op vakantie, hielp de partner de vrouw met klussen in het huis van de vrouw, deden ze samen boodschappen en aten zij altijd samen. Daarmee stond vast dat de twee samenleefden als waren zij gehuwd. De vrouw diende daarom de reeds betaalde alimentatie én de onderzoekskosten aan Bas te betalen.

Wil je meer weten over alimentatie, neem dan contact op met één van onze specialisten.