Nog steeds vermist - Maddie McCann

Nico

02 mei 2017

Geen reacties

Home Media & Pers

Madeleine McCann – 10 jaar geleden

Madeleine McCann – 10 jaar geleden

Het is morgen, 3 mei, inmiddels 10 jaar geleden dat Madeleine McCann wordt vermist en nog lijkt het dagelijks te spelen. Persoonlijk begrijp ik het natuurlijk heel goed dat je alle aandacht wilt geven aan de vermissing van je eigen kind, maar eigenlijk is het oneerlijk tegenover al die ouders die ook hun kind als vermist hebben geregistreerd en niet alle – financiële – hulp krijgen.

Wat is er met Maddie gebeurd?

Het is en blijft een raadsel wat er nu exact is gebeurd, de ouders weten dit als geen ander. Zoals bekend hebben we zelf ook onderzoek daar gedaan en door wat we daar hebben gezien, meegemaakt en nog door de opgebouwde contacten van toen horen, heeft onze mening toch echt wel gevormd.

Zoals al in eerdere berichten gezegd is kunnen we simpelweg niet onder het overweldigende bewijs uit, wat zeer kort samengevat omvat:

  1. Maddie is nog steeds niet gevonden;
  2. Er is iemand dood gegaan in het appartement binnen twee weken voor onderzoek;
  3. Er zijn bloedsporen gevonden aan de muur van hetzelfde type als Maddie;
  4. Er zijn totaal geen DNA sporen van Maddie gevonden in het appartement of op haar kleren;
  5. Er zijn bloedsporen en DNA van Maddie gevonden in de gehuurde auto van de ouders;
  6. Een ‘dood’ geuren spoor loopt van het appartement tot het centrale gedeelte met kerk en aan de zee;
  7. De zee in die omgeving staat bekend als de ‘zand-schuurmachine’ door de zandophopingen en stromingen;
  8. De verhalen en tijdlijn van getuigen komt niet overeen met de verklaringen van de ouders;
  9. De ouders weigeren elke vorm van leugen detectie testen.

Dit zijn pas de hoofdelementen van het onderzoek van toen, uiteraard zijn er nog veel meer technische sporen vastgelegd.

De ouders zijn betrokken bij de zaak en zoals meerdere malen al aangegeven snapten we toen heel goed dat de ouders, met name Kate McCann, werd gearresteerd. Dit lag niet alleen in de lijn van de resultaten van het onderzoek maar ook in de wijze waarop er wordt gereageerd richting de media. De McCann’s hadden nooit verwacht dat hun kleine locale Portugese media aandacht ineens wereldwijd werd. Hoe ga je als Politie echter iets bewijzen als er geen lijk gevonden is – wel simpelweg kan dit niet! Kortom er is theoretisch geen moord gepleegd en blijft het daardoor een vermissing. De zoektocht naar deze vermissing heeft inmiddels 13 miljoen euro gekost. Vorige maand maakte de Britse politie extra geld vrij zodat het onderzoek nog een half jaar kan worden verlengd. Waarom dit wordt gedaan? Ik denk voornamelijk door de druk van bovenaf.

In het nieuws komen vaak nog andere mogelijkheden naar voren, waarbij eigenlijk alleen de ontvoering door een kinderprostitutie ring nog de meest geloofwaardige kan zijn. Echter met de media-aandacht – en de vele miljoenen die er mee gemoeid gaan – die deze zaak toen al had zou de meest voor de hand liggende keuze van ontvoerders toch echt wel een ‘ransom demand’ zijn geworden. Natuurlijk daarmee ook nog rekening houdende dat dit specifieke meisje uitermate gewild zou zijn geweest bij klanten van een kinderprostitutie ring en dit nooit zolang – blackmarket technisch – verborgen zou zijn gebleven.

Komt er ooit een antwoord?

Dit is een zaak die strafrechtelijk draait om de welbekende visuele cirkel – geen lijk, geen zaak – geen zaak, geen lijk. In mijn ogen is het een kwestie van tijd totdat iemand die meer weet zijn mond open doet. Ons antwoord tot aan heden is en blijft dat Kate McCann uiteindelijk de grootste verdachte is in deze zaak.

Als gedragsdeskundige heb ik veel van de interviews gezien op TV, You Tube maar ook live in Portugal en ik kan niet anders concluderen dat er iets niet klopt in de houding(en) daarnaast is opvallend dat ze over Maddie praten in de verleden tijd – wat natuurlijk raar is als je er van overtuigt bent dat ze is ontvoerd.

Nieuw onderzoek naar een verdachte

De politie zelf geeft voorzichtig vrij dat de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Madeleine ‘Maddie’ McCann een vrouw betreft. Ze wordt omschreven als een ‘extreem belangrijke onderzoekslijn’ hoewel Scotland Yard niet officieel wil reageren, vertelde een betrouwbare bron dat ze zijn voorbereid om de vrouw te verhoren en ze zou niet in Portugal wonen. Wellicht dat deze vrouw ‘de sleutel in handen heeft’ om de zaak op te lossen.

Laten we hopen dat er een keer duidelijkheid in komt

Onafhankelijk onderzoek

Er is natuurlijk veel over gezegd en ook aan mij persoonlijk gevraagd. Zou je dit zelf niet willen onderzoeken namens de McCann’s of een andere partij dat hiervoor budget beschikbaar stelt. Mijn antwoord zal zonder meer JA zijn maar met een zeer duidelijke kanttekening dat ik totaal onafhankelijk blijf en niet onder stoelen of banken zal steken wat mijn visie en uiteindelijk onderzoeksresultaat zal zijn. Ben ik daarmee dan beter als een schotland-yard of andere ingehuurde partijen? Zeker niet maar ik ben van mening dat meerdere ogen en onderzoekers die met andere blik en werkzaamheden kijken uiteindelijk een antwoord geven.

Daarnaast zou ik deze zaak met een team van experts op bepaalde gebieden willen doen en dat vergt helaas een budget.
 
Schiphol-Rijk – Strongwood – Nico

Deel dit artikel


Lees ons blog, de persberichten of volg ons op social media

We proberen altijd onze bezoekers, klanten en partners op de hoogte te houden van bepaald nieuws. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Kom dan regelmatig terug op onze website of volg ons op Facebook of Twitter.

Hulp of advies nodig?

BEL ONS

020 65 86 117