STW

12 mei 2015

Geen reacties

Home Media & Pers

Internetpesters Aangepakt – RTL5 –

Internetpesters Aangepakt – RTL5 –

De eerste aflevering van Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt heeft RTL5 maandagavond 789.000 kijkers bezorgd.
Het nieuwe programma staat daarmee op de tiende plaats in de ranglijst van best bekeken programma’s van de Stichting KijkOnderzoek.

In de eerste aflevering helpt Peter R. de Vries een 27-jarige vrouw, haar identiteit werd gebruikt op een sekschatwebsite. De misdaadverslaggever helpt de vrouw met het zoeken naar de persoon, die ervoor heeft gezorgd dat haar foto’s, naam en zelfs adres op internet verschenen.

Een groot probleem voor de moeder van twee. Zij wordt op werk door mannen aangesproken en vijftien mannen hebben haar zelfs thuis opgezocht. Zo ontmaskerde Peter R. de Vries de man die zijn eigen schoonzus 4 jaar lang aanbood op een sekssite en haar leven een hel maakte.

Peter R. de Vries gaat slachtoffers van internetpesten helpen, die bij instanties zoals de politie niet geholpen worden. “Op internet worden mensen constant belaagd, belast, en besmeurd”,

De Vries vindt dat de wetgeving tekort schiet om slachtoffers van internetterreur te helpen. Internetpesters Aangepakt is zijn tweede programma sinds hij stopte met zijn misdaadprogramma.

Bekijk de aflevering via deze link