Ziekteverzuim onderzoek
Home Bedrijfsrecherche

Ziekteverzuim onderzoek

Onrechtmatige ziekteverzuim fraude

Als uw bedrijf te maken heeft met ziekteverzuim fraude kost dit uw bedrijf handenvol geld: de doorbetaling van loon, kosten voor een vervanger, daling van de productie, verhoogde druk op de collega’s etc. Wanneer het ziekteverzuim onrechtmatig plaats vindt, is dit onacceptabel. Niet alleen voor u als ondernemer, maar ook voor de collega’s.

Is uw medewerker niet ‘echt’ ziek? Vermoedt u ziekteverzuim fraude?

Ontvangt u geluiden van derden waaruit blijkt dat een medewerker niet echt ziek is? Vaak blijken deze geluiden ook daadwerkelijk een kern van waarheid te hebben. In veel onderzoeken die door ons zijn gedaan bleek een zieke medewerker tijdens zijn ziekteverzuim ergens anders te werken om zo extra geld te verdienen.

Laat dit nooit liggen en laat een ziekteverzuim onderzoek doen!

In tegenstelling tot vele Arbodiensten handelen wij praktisch en direct, zo wordt onder andere gekeken naar de feitelijke omstandigheden. Wij gaan door middel van onder andere observaties bekijken of de werknemer echt ziek is en niet ‘stiekum’ andere werkzaamheden aan het doen is. Uiteraard kan het zo zijn dat de werknemer wel ziek is en er helemaal geen vorm van ziekteverzuim fraude wordt gezien, dan is er door het onderzoek in ieder geval meer duidelijkheid gekomen.

Maar vergis u niet, in de praktijk blijkt dat de zieke medewerker vaak werkt bij een concurrent, aan het klussen is of bezig is met de opstart van een eigen bedrijf. En vaak is uw klant degene die meegaat met deze medewerker als hij dezelfde diensten goedkoper met dezelfde kwaliteit gaat aanbieden.

Wat doen we voor onderzoek?

Na het vaststellen van het onrechtmatig ziekteverzuim wordt door ons een rechtsgeldige rapportage geleverd en uiteraard deskundig strategisch- en juridisch advies gegeven. Bij de meeste van onze klanten doen wij het confronterend gesprek met de medewerker wat negen van de tien keer een ontslag op basis van een vaststellingsovereenkomst oplevert.

De vervolgstappen kunnen bijvoorbeeld zijn: